Embrace the Future
Inspiratie event over de modern workplace
12 juni 2019, DUS Utrecht

Overal ter wereld kunnen werken op elk moment van de dag en op elk gewenst device. Dát is de modern workplace. Dat klinkt fantastisch en oké, dat is het natuurlijk ook. Maar hoe werkt het precies? Wat komt er allemaal bij kijken? Hoe zorgen we voor 100% veiligheid? Hoe zorg je ervoor dat nieuwe technologie geadopteerd wordt? En misschien wel de belangrijkste vraag: waar begin je?

Direct inschrijven

Dit staat er op de 
agenda

Datum

woensdag 12 juni

Locatie

DUS Utrecht
Sophialaan 1
3542 AR Utrecht

Route

Sessies ronde 1

VMware als platform

Spreker: Ferdinand Stijn

VMware Workspace ONE is een platform om alle applicaties samen te laten komen. Gebruikers kunnen vanaf ieder device toegang krijgen via dit platform tot SAAS-, On Premises of Mobile apps op een optimaal beveiligde manier. Workspace ONE biedt toegang naar applicaties via Single Sign-on (SSO) zodat je met 1 gebruikers account toegang hebt tot alle applicaties. Daarnaast biedt Workspace One de mogelijkheid voor Applicatie Management en Multi Vendor device management vanuit een integrale portal. Tijdens deze sessie komt u meer te weten over de moderne werkplek van VMware en geeft Solution Architect Mobility Robin Hobo een demo over Workspace ONE. Zaken zoals het gebruik van meerdere devices, Identity Management en de uitrol van Windows 10 passeren de revue.

Noodzaak tot moderne security in de moderne werkplek

Sprekers: Eric Bruseker en William Jansen

Dé werkplek bestaat niet meer. U en uw medewerkers werken immers steeds vaker waar het u uitkomt. De werkplek wordt daarmee steeds dynamischer. Daarvoor heeft u overal en vanaf elk device toegang nodig tot data. Hoe flexibel en handig ook, het vraagt tegelijkertijd om goede veiligheid en bescherming van uw data. Maar waar moet u allemaal aan denken? En waar moet u beginnen? Tijdens deze sessie komen de volgende topics aan bod

  • Beveiliging van de devices;
  • Applicatie / workload security;
  • Dataprotectie;
  • Beveiliging van de gebruikers;
  • Een effectieve approach.

Organisatieprofielen en automatiseren bedrijfsprocessen

Spreker: Henk Enter

U heeft de technologische keuze gemaakt voor het platform om een moderne werkplek aan uw eindgebruikers aan te bieden. Maar hoe zorgt u er voor dat deze werkplek gevuld wordt met de juiste rechten, data en applicaties voor elke medewerker?

Wij zien de keuze van het nieuwe platform als startpunt om kritisch te kijken naar de organisatieprofielen en bedrijfsprocessen. Welke profielen zijn er binnen de organisatie en waar heeft dat profiel recht op. Hoe zien uw bedrijfsprocessen er uit en kunnen we deze automatiseren? Cruciale informatie voor een echte moderne werkplek.

Een brug slaan van de huidige werkplek naar een Microsoft 365 werkplek — dat kan met Unified Cloud Management

Sprekers: Madeleine van de Rotten en Jeroen Engelander

De meest gestelde vraag die we ontvangen is hoe organisaties kunnen ontwikkelen van de huidige IT omgeving naar een Microsoft 365 werkplek. Unified Cloud Management is een dienstverlening die de juiste ondersteuning biedt aan organisaties die gebruik willen maken van Microsoft 365 of Office 365 of hier al reeds gebruik van maken. Een modulaire dienstverlening die passend gemaakt kan worden naar wens, of dit nu ondersteuning bij de implementatie, beheer of eindgebruiker adoptie is. In deze sessie lichten we de aanpak van deze dienstverlening toe.

Sessies ronde 2

Eenvoudige en veilige toegang tot alle resources via Citrix Workspace

Spreker: Gertjan Jongeneel

Gebruikers op een eenvoudige én veilige wijze toegang geven tot alles wat ze nodig hebben om productief te zijn. Is dat mogelijk? Met Citrix Workspace wel: de gebruiker verkrijgt hierbij een centrale portal waarbij na eenmaal inloggen een geïntegreerde toegang krijgt tot alle benodigde resources zoals SaaS applicaties, interne web applicaties, Citrix virtuele desktops en applicaties, micro-apps en alle data bestanden. Maar ook de beheerder is blij met alle mogelijkheden om de beveiliging te optimaliseren, het beheer te vereenvoudigen en het inzicht te maximaliseren. Meer informatie over deze win-win situatie? Volg deze sessie en u hoort er alles over.

Unified Endpoint Management

Sprekers: Robin Hobo

Waarom zou je als bedrijf investeren in een Unified Endpoint Management (UEM) oplossing? In deze sessie wordt uitgelegd wat UEM is en wat daarin allemaal mogelijk, en waarom het wel degelijk belangrijk is om hier als bedrijf naar te kijken!

Software Asset Management in relatie tot de moderne werkplek

Sprekers: Kevin Klaris, Chris van Hoffen

Software Asset Management (SAM) is veel meer dan compliance en rapportages. Het gaat al lang niet meer om enkel het bijhouden van software-installaties en licenties, maar SAM beantwoordt ook de vraag welke applicaties men precies nodig heeft en waarom. Vragen op het gebied van Security, Cloud of Modern Workplace, maar ook in het kader van de GDPR regelgeving kan SAM een waardevolle bron van informatie zijn voor een organisatie. Wilt u uw medewerkers de juiste Modern Workplace aanbieden, met daarin de applicaties die ze echt nodig hebben? Start met SAM en kijk naar welke applicaties er echt gebruikt worden, door wie en wanneer en ontwerp de moderne werkplek op basis van feiten in plaats van aannames.

Digital Content

Sprekers: Paul Hazeveld en Lourens Klootwijk

Alles draait om contentcreatie. Van rapporten en bedrijfspresentaties tot blogs, video’s en designs. Contentcreatie gebeurt echter niet meer per se tussen 9 en 17 uur. En ook niet meer alleen op kantoor want uw medewerkers werken steeds vaker ook thuis, in een restaurant of op vakantie. Om dit mogelijk te maken hebben zij verschillende applicaties en dus licenties nodig. Hoe zorgt u ervoor dat uw mensen zo productief mogelijk aan de slag kunnen en voorkomt u tegelijkertijd een wirwar aan licenties?

Sessies ronde 3

Met Microsoft 365 invulling geven aan de veilige en Moderne Werkplek

Spreker: Madeleine van de Rotten en Jeroen Engelander

Office 365 is bekend als productiviteitsoplossing waarmee je flexibel werken voor eindgebruikers optimaal kan faciliteren. Het Microsoft platform biedt nog veel meer om ook de toenemende security risico’s te kunnen inperken, technische maatregelen te treffen om aan privacywetgeving te voldoen en ook nog het beheer voor IT te kunnen vereenvoudigen. In deze sessie gaan we in op de mogelijkheden van Microsoft 365 aan de hand van een aantal praktijkvoorbeelden. Waarom kiezen organisaties voor het invullen van hun veilige Moderne Werkplek oplossing met Microsoft 365 en hoe boek je resultaat.

Data in de cloud is toch ook gewoon data?

Sprekers: Läslo Brouwer en Sebastiaan van der Kroft

Voor uw ‘oude werkplek’ van on-premise Office was het essentieel om goed na te denken over de back-up van de betreffende data. Voor de moderne werkplek zijn veel bedrijven overtuigd dat Microsoft verantwoordelijk is voor het back-uppen van de data, maar is dit wel zo? In deze sessie maken we duidelijk welke valkuilen er zijn, zodat uw moderne werkplek, naast alle voordelen, ook een zorgeloze ervaring biedt. Ook geven we u een live demo over een back-up oplossing en hoe u hiermee te werk gaat na bijvoorbeeld een ransomware attack.

De moderne werkplek – zinloos zonder effectieve gebruikers adoptie

Sprekers: Lisa Smak en Nicole Aafjes

Adoptie is KEY! Waarom een moderne werkplek technisch faciliteren zonder dat diegenen die er mee moeten werken hierin stap voor stap mee te nemen?

Inschrijven

  • Welke sessies wilt u bijwonen?

  • Dit event is bedoeld voor eindgebruikers en niet voor vendoren of partners.